Välittäjien vinkit: Miltä alueilta Suomesta sijoitusasuntoa kannattaa tällä hetkellä etsiä?

Mikäli etsit turvallista tapaa kartuttaa säästöjä, on asuntosijoittaminen loistava vaihtoehto, sillä asunto on pitkäikäinen ja vakaa sijoitus, johon otettua lainaa lyhentää kanssasi myös vuokralainen. Sijoitusasuntoa hankkiessa on kuitenkin muutamia asioita, jotka tulisi ottaa huomioon. Ensinnäkin on tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti asunnon sijaintipaikkakuntaan sekä sijaintiin kyseisellä paikkakunnalla.

Löydä itsellesi tuottavin sijoituskohde seuraavien vinkkien avulla:

• Otollisimpia sijoitusasunnon ostokohteita ovat kasvukeskukset ja opiskelijakaupungit, sillä niissä hintakehitys on suotuisampi kuin muilla alueilla, mikä takaa paremmin asunnon arvon kasvun.

• Muista, että kannattavimmat sijoitusasunnot eivät välttämättä sijaitse kotikaupungissasi. Katsele siis rohkeasti sijoituskohteita myös muilta paikkakunnilta, erityisesti kasvukeskuksista.

• Kasvukeskusten pienten asuntojen korkean hintatason vuoksi sijoittajien suosiossa ovat nykyisin myös huokeamman hintaiset kasvukeskusten lähialueet, jotka ovat kuitenkin vielä kävelymatkan etäisyydellä esimerkiksi oppilaitoksista.

• Parhaimmat paikkakunnat sijoitusasunnon ostamiseen ovat tällä hetkellä Joensuu, Kuopio, Tampere, Rovaniemi, Jyväskylä ja Seinäjoki, sillä niissä hintataso suhteessa vuokrapotentiaaliin ja rakennuskantaan on tällä hetkellä houkuttelevin asuntosijoittajan näkökulmasta

• Välittäjän erityisvinkki:

SKV:n myyntipäällikkö Kari Paananen suosittelee, että Jyväskylästä sijoitusasuntoa kannattaa etsiä erityisesti keskustan alueelta ja sen ympäristöstä, kuten Kuokkalasta, Aholaidasta, Taulumäestä, Mäkimatista, Mattilanpellosta ja Viitaniemestä. ”Yhä useampi sijoittaja kiinnittää huomiota uudiskohteisiin. Uudisrakentaminen on tällä hetkellä keskittynyt kerrostalojen osalta keskustan alueelle ja yksi kohde on Aholaidassa. Myös Mannisenmäen alueelle Palokan palvelukeskuksen viereen on valmistumassa kohde, jota itse suosittelen sijoittajille”, Paananen kertoo.

 

Artikkelia varten on haastateltu seuraavia kiinteistöalan asiantuntijoita:

Hannu Ala-Pässäri
Myyntijohtaja, Huoneistokeskus Oy
hannu.ala-passari@huoneistokeskus.fi

Kari Paananen
Myyntipäällikkö, SKV Kiinteistönvälitys Oy
kari.paananen@skv.fi