Retta Isännöinti laajenee pääkaupunkiseudulla ostamalla Realcon

TIEDOTE
17.8.2015

Pohjoismaiden suurimman asunto-, kiinteistö- ja toimitilaomaisuuden hallintaan ja välitykseen erikoistuneen Retta Group -konsernin tytäryhtiö Retta Isännöinti Oy on ostanut pääkaupunkiseutulaisen kiinteistöalan toimija Realco Oy:n. Yrityskauppa on osa Retta Groupin ja sen tytäryhtiö Retta Isännöinnin kasvustrategiaa ja tukee tavoitetta toimia isännöintialan suunnannäyttäjänä erityisesti asiakaskokemuksen kehittämisessä. Toimintojen integraatio alkaa virallisesti 17.8.2015 ja tavoitteena on saattaa yhdistyminen loppuun vuoden vaihteeseen mennessä.

Realcon toimintojen integraatio Retta Isännöintiin käynnistyy virallisesti 17.8.2015, mikä pohjaa aiemmin kesäkuussa allekirjoitettuun sopimukseen Realco Oy:n ja sen tytäryhtiöiden koko osakekannan myynnistä Retta Isännöinnille. Realco on alun perin vuonna 1984 perustettu isännöintiyritys, jonka toiminta on vuosien aikana laajentunut isännöinnin lisäksi kiinteistönvälitykseen ja kiinteistöjohtamiseen kattaen lähes 300 kiinteistön hallinnan ja kehittämisen. Realcon liikevaihto vuonna 2014 oli noin 5 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää neljässä toimipisteessä noin 50 henkilöä Helsingissä ja Vantaalla. Realcon johto ja työntekijät jatkavat nykyisissä työtehtävissään ja siirtyvät integraation edetessä yrityskaupan myötä Retta Isännöintiin, Retta Managementiin tai Huoneistokeskukseen vanhoina työntekijöinä.

Tavoitteena isännöintialan paras asiakaskokemus ja rooli koko toimialan suunnannäyttäjänä

”Isännöintialalla on menossa suuri muutos, jossa todellinen asiantuntijapalvelu korostuu entisestään. Totesimme viimeisen vuoden aikana käydyissä keskusteluissa, että yhteistyössä alan suurimman toimijan kanssa voimme tarjota asiakkaille monipuolisemman asiantuntijaverkoston taloyhtiön koko elinkaaren ajalle, kattavamman palvelutarjooman sekä laajemman toimipisteverkoston”, kertoo Realcon hallituksen puheenjohtaja Jari Porthén.

Voimien yhdistäminen tukee Retta Isännöinnin kasvustrategiaa sekä tavoitetta kehittää koko isännöintialaa yhä asiakaskeskeisemmäksi asiantuntijapalveluksi. ”Retta Isännöinnillä ja Realcolla on hyvin samanlaiset tavoitteet isännöinnin toimialan kehittämisen suhteen. Tahdomme vastata muuttuneisiin asiakastarpeisiin ja -odotuksiin ja tarjota asiakkaillemme alan parhaan asiakaskokemuksen. Suurena toimijana Retta Isännöinti haluaa toimia suunnannäyttäjänä koko toimialan kehityksessä. Kasvustrategiamme tukee tätä tavoitetta ja yhtiöiden voimien yhdistämisen myötä pystymme myös pääkaupunkiseudulla palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin”, sanoo Retta Isännöinnin liiketoimintajohtaja Timo Aarvala.

Retta Isännöinnin ja Realcon välinen sopimus on merkittävä myös koko Retta Group -konsernille. Retta Group on Pohjoismaiden suurin kiinteistöjohtamisen ja -välityksen palveluyritys, ja sen tavoitteena on kasvaa merkittävästi seuraavien vuosien aikana. ”Retta Isännöinnin yritysostot ovat merkittävä osa konsernimme kasvustrategiaa. Tämän yritysoston myötä saamme myös osaamista konsernin muihin tytäryrityksiin kuten kiinteistöjohtamisen asiantuntijoita Retta Managementille ja laadukkaita kiinteistönvälittäjiä Huoneistokeskukselle. Myös maantieteellisesti pääkaupunkiseutu on meille strategisesti erittäin merkittävä ja haluamme varmistaa, että kilpailukykymme tällä alueella vahvistuu entisestään tämän yritysoston myötä”, toteaa koko Retta Group -konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl.

 

Lisätiedot:

Timo Aarvala, liiketoimintajohtaja, Retta Isännöinti Oy, puh. 040 596 5973
Matti Bergendahl, toimitusjohtaja, Retta Group Oy, puh. 040 833 5461
Jari Porthén, hallituksen puheenjohtaja, Realco Oy, puh. 050 622 74

 

Retta Isännöinti on osa Retta Group -konsernia, joka on Pohjoismaiden suurin asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijapalvelukonserni. Retta Groupiin kuuluvat Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys, Huom! Huoneistomarkkinointi, Retta Isännöinti ja Retta Management. Baltian liiketoiminnoista vastaa Oberhaus. Retta Groupin vuotuinen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee yli 1 600 henkilöä. Yhteistä kaikille yrityksille on asiakastyytyväisyyden korostaminen, jota rakennetaan räätälöidyillä tuotteilla sekä aktiivisella ja ammattitaitoisella palvelulla. www.rettagroup.fi  www.rettaisannointi.fi

Realco-konserni toimii isännöinnin, kiinteistönvälityksen ja manageerauksen kaikilla osa-alueilla yli 30 vuoden kokemuksella ja hoitaa lähes kolmesataa kiinteistöä. Konserniin kuuluvat Realco Keskusta Oy, Realco Malmi Oy, Realco Tikkurila Oy ja Realco Välitys Oy. Toimipisteet sijaitsevat Helsingin keskustassa, Malmilla sekä Vantaan Tikkurilassa. Realcon liikevaihto oli vuonna 2014 noin 5 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskentelee noin 50 henkilöä. Realco-konserni tarjoaa asiakkailleen uusia toimintatapoja, tehokasta asiakaspalvelua ja kiinteistöhallinnan osaamista. Palvelut perustuvat tekniseen osaamiseen, työn jatkuvaan kehittämiseen sekä tutkimustiedon ja kokemuksen pohjalta kehitettyihin ratkaisuihin. www.realco.fi