5 vinkkiä sijoitusasunnon valintaan pääkaupunkiseudulla

Suunnitelmallinen asuntosijoittaminen on vakaa ja melko riskitön tapa rahojen sijoittamiseen. Vuokratuloilla voidaan parhaassa tapauksessa kattaa kaikki asunnosta aiheutuvat kulut, jolloin asunto ikään kuin maksaa itse itsensä. Pääkaupunkiseudulta löytyy paljon erinomaisia alueita sijoitusasunnon hankintaan. Lue vinkit parhaista alueista asuntosijoittajalle!

Näin löydät itsellesi tuottavimman sijoituskohteen pääkaupunkiseudulta:

 • Tutustu alueen vuokratasoon. Sähköisistä kanavista voit seurata alueen vuokrien hintatasoa ja kehitystä. Liian korkea vuokra voi johtaa turhiin vuokralaisen vaihtumisiin, mistä seuraa ylimääräistä työtä ja tulonmenetyksiä, jos asuntoa joutuu pitämään tyhjillään.
   
 • Metron varrella sijaitsevat alueet ovat hyviä asuntosijoittajille. Etenkin asunnot, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä metroasemalta ovat vuokralaisten keskuudessa suosittuja. Länsimetron vaikutus näkyy jo nyt, ja sijoittajalle erityisen kiinnostavia alueita ovat nyt Espoon Tapiola ja Matinkylä.
   
 • Juna-asemien läheisyydessä sijaitsevat asunnot ovat haluttuja alueita. Juuri liikennöinnin aloittanut Kehärata on kasvattanut kiinnostusta Vantaalla, mm. Kivistön, Jumbon läheisyyden ja Leinelän asuinalueilla. 
   
 • Helsingistä kantakaupunki, Haaga, Laajasalo, Munkkivuori ja Niemenmäki ovat asuntosijoittajalle erinomaisia alueita, jotka ovat säilyttäneet suosionsa jo pitkään. Myös keskeisellä sijainnilla oleva Kallio on sijoittajalle loistava valinta, sillä alueella on paljon pieniä asuntoja ja alue on profiloitunut erityisesti opiskelijoiden ja nuorten aikuisten kaupunginosaksi.
   
 • Helsingin keskustan ulkopuolisilla alueilla kaksion vuokratuotto voi olla parempi kuin yksiön. Toisaalta yksiöille on aina kysyntää ja niiden vuokraaminen voi olla helpompaa kuin kaksioiden.

Oletko vasta harkitsemassa asuntosijoittamista? Retta Asuntovuokrauksen asiantuntijat auttavat sopivan asunnon etsimisessä tuottavalta asuinalueelta. Jos asuntosijoittaminen ei ole sinulle ennestään tuttua, voit myös sijoittaa asuntorahastoon, johon pääsee helposti mukaan pienemmälläkin summalla.

Lue lisää asuntosijoittamisesta >>
 

Varmista luotettavat vuokralaiset 

Jos olet juuri hankkinut ensimmäisen sijoitusasuntosi ja toimit vuokranantajana ensimmäistä kertaa, tai sinulla ei ole aikaa hoitaa vuokraukseen liittyviä asioita, ota avuksesi asuntovuokrauksen ammattilaiset. Asiantuntevan vuokrauskumppanin kanssa varmistat, että kaikki vuokrasopimuksen tekemisestä vuokranmaksuun ja muihin jatkuviin toimenpiteisiin sujuu vuokralaisen kanssa helposti.

Lue lisää sijoitusasuntosi vuokraamisesta täällä >>

Ota yhteyttä Retta Asuntovuokrauksen ammattilaisiin täällä >>

 

Artikkelia varten on haastateltu Huoneistokeskuksen asiakkuuspäällikköä Tarja Hagmania.